Vitaliteit en gezondheid

Wat is vitaliteit?

Bij de term vitaliteit (letterlijk ‘levenskracht’) staan drie begrippen centraal:

· energie: jezelf levendig, energiek voelen
· motivatie: het stellen van doelen in je leven en moeite doen die te bereiken
· veerkracht: de persoonlijke kracht om met de dagelijkse ups en downs om te gaan.

Een vitaal persoon heeft de kracht, de wil en de energie om op een positieve manier zijn leven in te richten.

De mate waarin iemand meer of minder vitaal is, hangt van meerdere factoren af.
Zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat een persoon vitaler is naarmate hij meer invloed heeft op de regie van zijn eigen leven.
Daarnaast spelen bewegen, voeding, slaap, werk en omgeving ook een belangrijke rol bij de mate van vitaliteit.

Gezondheids- en vitaliteitstrajecten

Puur inZicht Coaching Tiel is een samenwerking aangegaan met Zinzino. De hoogwaardige producten van Zinzino, die altijd worden getest, hebben een duidelijk positieve impact op gezondheid. De begeleiding van Puur inZicht zorgt dat je nooit alleen staat. Een bloedtest vooraf geeft exact aan waar je nu staat. De hoogwaardige, aan jouw situatie aangepaste supplementen, zorgen dat je binnen een aantal maanden al optimale bloedwaardes bereikt. Dit wordt aantoonbaar gemaakt met een tweede bloedtest.

Vetzuren test

Aan vrijwel alle westerse ziektebeelden liggen laaggradige ontstekingen ten grondslag. Dit zijn ontstekingen die, als het ware, blijven ‘sudderen’ in het lichaam.

Omega-3 is de schakelaar die in staat is deze ontsteking uit te zetten. Het versoepelt het celmembraan zodat alle cellen weer toegankelijk worden voor opname van vitamines, mineralen.
Dit is ook van belang voor de uitwisseling van allerlei signaalstoffen zoals hormonen en neurotransmitters die in de cel hun werk moeten doen.

Net zo belangrijk is daarbij de uitscheiding van afvalstoffen uit de cel. Een goede in-en uitwisseling in de cel is essentieel om stroming en balans te creëren in je lichaam. Omega-3 draagt op een positieve manier bij aan dit proces.

Puur inZicht geeft met deze bloedtest een uniek inzicht in de huidige omega 6:3 balans van je lichaam door middel van een, zelf af te nemen, droge bloedtest: de BalanceTest. Deze bloedtest geeft een goed beeld van de omega-6:3 balans in het bloed door het celmembraan van de rode bloedcellen te meten.
Daarbij geeft het ook inzicht in de flexibiliteit van het celmembraan. Deze informatie is zeer waardevol: verharde, minder flexibele cellen zullen voedingsstoffen niet goed opnemen. Hoeveel supplementen je ook slikt.

De BalanceTest biedt de mogelijkheid om de omega-3 inname gericht bij te sturen, zodat je de algehele balans kunt optimaliseren.
Rode bloedcellen vernieuwen zich in ongeveer vier maanden. Het duurt daardoor minimaal vier maanden voordat het resultaat van de omega-3 inname gemeten kan worden om een representatief beeld te krijgen.

Vitamine D test

Vitamine D3, ook wel bekend als ‘vitamine zon’, biedt meerdere voordelen voor je gehele lichaam. Vitamine D speelt een belangrijke rol in het immuunsysteem van het lichaam.


In een ideale situatie halen we voldoende vitamine D uit het zonlicht. De hoeveelheid vitamine D in ons dagelijkse voedsel is over het algemeen te laag om te voldoen aan onze vereisten en de meesten van ons moeten ons dieet gedurende bepaalde periodes van het jaar aanvullen met supplementen.
De Zinzino bloedtest voor thuis vertelt je of de zon voldoende werk doet of dat je hulp nodig hebt om je essentiële vitamine D-niveaus te verbeteren.

Onderzoek

Door de synergetische ingrediënten en de zuiverheid van de producten van Zinzino ontstaat een hoogwaardige opname in het lichaam. Meer dan 710.000 (bron september 2021) bloedonderzoeken wijzen dit uit, uitgevoerd door een onafhankelijk laboratorium uit Noorwegen (Vitas). Hiermee bezit Zinzino de grootste database ter wereld op het gebied van onderzoek naar de omega-3 balans.
Dit in combinatie met wetenschappelijk onderzoek zorgt ervoor dat Zinzino dermate veel kennis heeft vergaard om de allerbeste gezondheidsproducten te kunnen ontwikkelen.

Puur inZicht begeleidt en ondersteunt met het Zinzino Health Protocol het bereiken van de ideale balans voor het lichaam (én geest!)

Persoonlijkheids- en leefstijlscan

Puur inZicht werkt samen met Tsuru om hun gezamenlijke missie uit te dragen “werken aan gezondheid en vitaliteit in organisaties”.
Via een wetenschappelijk en gepatenteerd persoonlijk programma helpt Puur inZicht met Tsuru medewerkers gezonder, gelukkiger en vitaler te worden. Aan werkgevers wordt inzicht verschaft in de mate van vitaliteit binnen de organisatie.

Met deze informatie stellen we een uitgebreid rapport samen, met daarin een samenvatting van alle bevindingen in ongeveer 50 pagina’s. Voor ieder gebied krijgt men een profiel met informatie die specifiek ingaat op individuele behoeften, zodat er bewustwording en inzicht in gewoontes ontstaat.
Alle profielen en verdiepende informatie zijn geschreven door het Tsuru team van wetenschappers en experts, en zijn daarmee altijd gebaseerd op de laatste wetenschappelijke bevindingen.

Pas als je weet hoe je gezondheid ervoor staat, kun je werken aan vooruitgang.

Wil je meer weten over vitaliteit en leefstijl door Puur inZicht?
Neem dan contact op voor meer informatie.

Tarieven

Kijk HIER voor meer informatie over de tarieven.