Search
Close this search box.

In onze hectische en veeleisende wereld kan het gemakkelijk zijn om jezelf te verliezen in de dagelijkse beslommeringen. We worden vaak meegesleept door onze verplichtingen, sociale verwachtingen en externe omstandigheden, waardoor we de verbinding met onszelf en onze ware essentie verliezen. In deze blog gaan we dieper in op het bestaansrecht en het belang van leven vanuit essentie. Wat betekent het om te leven vanuit wie we werkelijk zijn? Hoe kunnen we ons bestaansrecht vinden en een vervuld leven leiden? 

Wat is bestaansrecht? 

Bestaansrecht verwijst naar het inherente recht van een individu om te bestaan en zijn unieke plek in de wereld in te nemen. Het gaat over het erkennen en omarmen van onze eigen waarde, ongeacht externe omstandigheden of prestaties. Bestaansrecht is geen voorwaardelijk recht dat afhankelijk is van succes, rijkdom of goedkeuring van anderen. Het is een intrinsieke waarde die voortkomt uit het feit dat we als mens geboren zijn. 

Leven vanuit essentie

Leven vanuit essentie houdt in dat we onze diepste kern omarmen en ons leven vormgeven op basis van onze innerlijke waarden, passies en doelen. Het gaat erom dat we onszelf bevrijden van de beperkingen die worden opgelegd door externe invloeden en onze eigen authenticiteit omarmen. Leven vanuit essentie betekent dat we bewuste keuzes maken die in lijn zijn met wie we werkelijk zijn, in plaats van te voldoen aan de verwachtingen van anderen. 

Het belang van bestaansrecht en leven vanuit essentie

Authentieke vervulling
Wanneer we leven vanuit essentie, ervaren we een diep gevoel van vervulling. We doen dingen die resoneren met onze ware zelf en dit brengt een gevoel van vreugde, betekenis en tevredenheid met zich mee. 

Innerlijke rust en balans 
Leven vanuit essentie stelt ons in staat om innerlijke rust en balans te vinden. We hoeven niet langer te streven naar externe goedkeuring of materiĆ«le bezittingen om ons gelukkig te voelen. We putten uit onze innerlijke bron van kracht en tevredenheid. 

Zelfontdekking en groei  
Het omarmen van onze essentie opent de deur naar zelfontdekking en persoonlijke groei. We leren onszelf beter kennen, identificeren onze diepste verlangens en werken aan het vervullen van ons potentieel. 

Inspiratie voor anderen 
Wanneer we leven vanuit essentie, stralen we vanuit ons ZIJN. De eerlijkheid en puurheid wordt door de ander gevoeld waardoor je een inspiratie bent voor andere.